© 2017 per Allotjament Turístic Cal Minguell. Creat amb Wix.com

QUÈ VISITAR?

Malgrat haver-hi una important oferta turística a la Vall de Lord, creiem que us hem de recomanar uns llocs d'alt interès turístic i cultural, atès que són importants en les nostres contrades

Santuari de la Mare de Déu de Lord

El santuari de la Mare de Déu de Lord, que dara del segle X, el trobem ubicat a dalt de la Mola de Lord, terme municipal de Sant Llorenç de Morunys.El santuari de la Mare de Déu de Lord éstà format per una sola nau romànica, de volta de canó i té una façana senzilla i amb una manca de decoració.

No obstant això, les seves meravelloses vistes de tota la Vall de Lord el converteixen en una visita imprescindible a la Vall de Lord. 

Font: PMRMaeyaert - Treball propi, CC BY-SA 3.0 es, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=17451331

L'estació d'esquí del Port del Comte, la més propera a Barcelona, té un total de 37 pistes i 16 remuntadors. A més a més, està preparada per acollir tota mena d'esquiadors: des dels més novells que tot just comencen fins als esquiadors més experts que demanin experiències més intenses gràcies a la varietat que comporten els diferents pendents i amplades de pistes.

A més a més d'esquí, a Port del Comte hi trobareu una gran oferta del món de la neu i de la natura, gràcies a la zona de tubbies, el parc d'aventura o el camp de golf.

Estació d'esquí del Port del Comte

La parròquia de Sant Llorenç de Morunys, emplaçada al bell mig del nucli antic de la vil·la fóu un monestir del qual se'n mantenen els claustres. No obstant això, el major interès cultural que té aquest temple és la capella barroca (datada entre els anys 1773 i 1784) de la Mare de Déu dels Colls, sufragada per la confraria dels Colls, la qual és captivadora per la seva gran gamma de colors i la quantitat espectacular de figures representades en el retaule d'aquesta mateixa. La trobareu a la dreta de la nau principal del temple.

Capella de la Mare de Déu dels Colls

Fonts del Cardener

A les Fonts del Cardener trobem el naixement del riu Cardener, principal afluent del riu Llobregat amb una distància de 90 km. A la zona de les Fonts hi trobem una àrea de lleure amb barbacoes reglamentades la qual es converteix en una zona inigualable durant els mesos més càlids de l'any, en els quals i gràcies als ràpids del riu, passa una brisa en què s'hi està la mar de bé.

A la serra de Busa, un sinclinal penjat de gran valor geològic, trobem el que va ser una de les presons naturals durant la Guerra del Francès a inicis del segle XIX. Aquesta presó natural, que impedia als soldats napoleònics sortir gràcies als seus escarpats cingles, és ara un punt d'interès turístic important a la Vall de Lord.

Per tal d'arribar a Busa, és recomanable accedir-hi per la carretera que surt vora del nucli de Navès (Solsonès)

Presó natural del Capolatell

Per altres llocs d'interès, no dubteu a preguntar-nos

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now